top of page

Om mig - Vikten, ryggen & stressen

Mitt matmissbruk började i unga år. Jag sökte tröst och trygghet i snabbmat, godis, chips, läsk och socker i alla former. Jag hade som mest ca 50 kilos övervikt, för att jag åt fel och bantat mig tjock. Ja just det, bantat mig tjock. Den ena dieten avlöste den andra men alltid med ett hopp om att nu ska jag bli smal. Ibland lyckades jag att hålla det ett tag för att sen gå upp det igen och mer därtill.

 

(Bilden till höger är tagen på en väns möhippa år 2010, det finns knappt några bilder på mig när jag vägde som mest, år 2009.)

 

Efter att ryggen totalhavererat på ett jobb så fick jag en diagnos på min rygg år 2001. Efter det så följde en massa år som arbetslös, arbetsprövande osv. Knäckande. Och känslan av att vara oduglig infann sig snabbt. Jag intalade mig själv att jag inte kunde göra något pga ryggen. Inga jobb passade och var alldeles för påfrestande. Vilket gav en nedåtgående spiral i mående och vikten gick uppåt.

 

När jag ställde mig på vågen en dag och såg att den visade tresiffrigt, så kunde jag inte förstå hur jag hade hamnat där?! Jag som levde nyttigt, trodde jag. Jag åt ju bara lite fel ibland.

 

Men det krävdes mycket tålamod och beslutsamhet för att starta min resa neråt på vågen. Under två års tid gick jag ner lite i vikt men det var först när jag introducerades för LCHF 2011 som jag märkte en tydlig skillnad i mitt välmående och att jag lyckades gå ner i vikt och behålla vikten.

 

2013 gick jag mfGruppens utbildning till Kostrådgivare LCHF/Paleo och då förstod jag varför alla dieter inte hade fungerat tidigare och varför LCHF verkligen fungerar! ÄNTLIGEN!

 

Då jag haft tunga och krävande jobb så slet det ut mig totalt. Inte bara fysiskt utan även mentalt. Jag räckte inte till. Stressen fanns med dygnet runt. Jag tog på mig för mycket ansvar och skulle fixa och hjälpa andra. Jag hann inte ens äta på jobbet ibland och då blev det helt fel mat, utan någon som helst näring. Katastrof för kroppen och utbrändheten närmade sig med stormsteg. Jag fick bromsa flera gånger under årens lopp..

 

Jag hade även sneglat lite på Anna Halléns utbildningar och jag gillade hennes sätt att tänka på helheten.  Att allt hänger ihop. 2018 bestämde jag mig för att gå kompletteringen till kostrådgivare som Livsstilscoach hos Anna och där öppnade sig helt ny kunskap som knöt ihop allt. Jag förstår att kroppen behöver det bränsle som är gjort för oss människor, artegen mat i artegen mängd och form, utan tillsatser och kemikalier.

 

Nyfiken på att lära mig mera om stressens påverkan så gick jag Stresscoach utbildningen 2019.

Med hjälp av ACT och förståelsen för biokemi, hjärnans funktion, fysiologi, så kunde jag förstå ännu mer vad min kropp egentligen sa till mig. Jag behövde bli självsnäll. Självsnäll? Jag som trodde att jag var det, men nej, nytt att öva på igen.

 

I samma veva introducerades jag för ACT ALP® viktminskning. Jag som gillar att testa hoppade genast på. Jag visste att detta skulle vara annorlunda då det var Anna som satt ihop programmet. Helhets-tänket är med. Nu var det inte bara fokus på vikten utan även att förstå varför kroppen fungerar med ACT ALP® och fokus var på annat än bara mat. Som väl var. Fokus på livet mellan måltider och att vara självsnäll. Vi övar oss genom livet. Mitt bästa är gott nog. Wow. Känn på det.

 

Det slutade med att jag gått ner ca 12 kilo på 12 veckor och jag blev Sveriges första ACT ALP® instruktör. Woohoo!

Men.. Livet kom än en gång emellan och jag fick backa men med all denna underbara kunskap så kommer jag snart att vara på banan igen. Ännu mer gammalt har rensats ut och bort, både själsligt och kroppsligt. Visst är det fantastiskt att allt hänger ihop?

 

Jag är redo för nytt igen. Jag är redo att hitta glädjen och kärleken. Jag vill uppleva allt som livet har att erbjuda. Jag planerar för här och nu. Jag njuter av livet mellan måltiderna. Jag andas. Jag går med hunden i skogen och njuter av tystheten och allt det vackra runt omkring oss. Jag låter min kropp så sakta bli stark igen. Jag njuter. Jag är trygg. Jag är självsnäll.

 

Jag planerar även lite mer långsiktigt framåt för mitt företag. Att ta det till en ny nivå och utvecklas även där mer med det tekniska.

Just nu går jag även utbildning till Lymfolog. Där finns massor av kunskap om lymfsystemet genom massage, yoga och egenvård. Såååå spännande!

Utbildning & certifikat

2019 - 2020

 • LYMFOLOG, Anna Hallén Utbildningar

 • STRESSCOACH, Anna Hallén Utbildningar

 • INSTANT TRANSFORMATION PRACTITIONER, Mikael Säflund

 • KIRURGISK HEALING, Anders Åkesson

2018

 • Lic. LIVSSTILSCOACH, Anna Hallén Utbildningar

 • ANDUMEDIC3, Andullation HHP

2013 - 2015

 • HORMONTERAPEUT, Therese Renåker, Klok & Kapabel

 • FRISKVÅRDSMASSÖR, Göteborgs Massageskola

 • Lic. KOSTRÅDGIVARE LCHF/Paleo, mfGRUPPEN

2007 - 2010

 • QUAN YIN HEALING, Karina Valdemarsson Sagarmatha

 • MUNAY KI & NUSTAS, Karina Valdemarsson, Sagarmatha

 • MEDVETANDEUTVECKLING 1-3, Sannamedium

 • ESOTERISKA LÄRAN, Kerstin Björnsson, Andrum Malmö

 • HEALING, Sannamedium

Super hälsokost
Dog Gå på en solig dag
reiki Behandling
Green tea
Spådomar Kort

Min andliga resa

Så länge jag kan minnas har jag trott på någonting mer än det vi ser runtomkring oss.

Upplevt saker, känt av saker som inte kan förklaras och haft en förståelse för sånt som tyckts vara omöjligt för andra. Förmågan att se saker från en annan människas perspektiv.

 

Under min utveckling har detta såklart kommit och gått så att jag kunde skaffa mig egna erfarenheter, både bra och dåliga.

Det var först när jag var ganska långt ner i mitt mående, då jag träffade nya vänner som var intresserade för det andliga. Min nyfikenhet växte och jag började med att gå på seans sen en privatsittning hos ett medium och allt hon sa om mig stämde! Intresset blev större och jag började på meditationskurs, sen en healingkurs osv.

 Jag utvecklades och växte som person, jag började öppna upp för något "nytt".

 

Jag gick flera kurser i Medvetandeutveckling, Taktil/Healing, Munay Ki, Nustas, Quan Yin Healing.

 

Jag har studerat den Esoteriska läran sedan 2008.

Den skildrar hur allt är uppbyggt och hur vi lever flera liv i samma själ och hur vi utvecklas i och emellan reinkarnationerna.  Jag började läsa böcker, en bok fångade särskilt hela min själ "De gyldne sandaler" av en dansk författare. En esoterisk bok som skildrar tidigare liv, där kände jag mig hemma. Jag har aldrig varit i Egypten men har en stark dragning till pyramiderna, solguden och Ankh-korset, livets tecken. En samhörighet med mitt tidigare liv just där.

Allt landade naturligt i företagsnamnet Annicas Naturliga Kost och Hälsa = ANKH.

 

Jag har med hjälp av esoteriken fått en djup förståelse för mig själv, andra människor och att vi alla är unika. Vi väljer olika vägar utifrån erfarenhet och i det okända som ligger framför oss, där får vi lärdomen som blir till en ny erfarenhet.

 

Mitt mål är att hjälpa varje individ att skapa ett oberoende av andra så att de kan lita på sin egen intuition, sin egen själ, för där sitter svaren just DU behöver...

 

 

Min senaste resa var Instant Transformation Practitioner som jag utbildade mig till i 2019.

 

Där fick jag ett helt nytt perspektiv på att vi är våra egna skapare. Jag ändrade min perception. Jag kan skapa allt det jag behöver här och nu. Jag kan släppa alla föreställningar som har blivit nedärvda i generationer före mig nu. Jag kan släppa smärta i kroppen genom transformation. Utan processer, utan ceremonier, utan djupdykning i själen och det förflutna. Jag bestämmer om jag vill. Jag är unik. Du är unik. Vi är våra egna skapare.

 

Spännande va? Det tyckte jag med och det vill jag absolut dela med mig av till andra.

bottom of page